Cafenea Deva Jos palaria
Jandarmii hunedoreni au făcut "spectacol" de ziua lor
Scris de Mihaela TÃMAª in 04-04-2012       
Jandarmii hunedoreni au făcut
Exerciţii demonstrative, câini special antrenaţi să "anihileze" infractorul şi o arestare de mare risc care s-a lăsat cu împuşcături. Acestea au fost doar câteva dintre acţiunile prezentate de jandarmii hunedoreni, de ziua lor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara din municipiul Deva a fost, ieri, gazda unor manifestări ocazionate de Ziua Jandarmeriei Române. Pentru prima dată, între structurile de jandarmi care au defilat s-a aflat şi o subunitate de jandarmi montani.
Drapelul României, care a fost arborat pe catarg, a fost purtat de patru elevi ai şcolilor militare de subofiţeri din Drăgăşani şi Fălticeni, aflaţi în practică la IJJ Hunedoara.
Manifestările au cuprins un ceremonial militar urmat de exerciţii demonstrative. Jandarmii hunedoreni şi-au prezentat măiestria în faţa invitaţilor prin executarea unor exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin, dar şi un exerciţiu de intervenţie profesională în care a fost prezentat modul de executare a unei arestări de mare risc.
În final jandarmii hunedoreni le-au prezentat celor invitaţi o parte din tehnica auto, de comunicaţii, dar şi echipament folosit de jandarmii din structurile montane şi din structurile mobile şi de intervenţie. Elevii prezenţi la manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române au putut proba echipamentul expus. Tot ei, fiind cei care au primit insigne "Jandarm pentru o zi".

Campionii unităţii

Un punct important al manifestărilor ocazionate de Ziua Jandarmeriei Române l-a constituit expoziţia în cadrul căreia jandarmii hunedoreni şi-au prezentat hobby-urile care "i-au transformat" în campioni. Plutonierul major Alin Marian, multiplu campion la concursuri chinologice, plutonier Sanda Firidon, multiplă campioană la karate, şi plutonier adjutant şef Sorin Vancea un pasionat columbofil, câştigător a numeroase concursuri de specialitate, naţionale şi internaţionale.
La sărbătoarea jandarmilor au fost invitaţi să participe oficialităţi locale, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai sindicatelor, precum şi elevi din municipiul Orăştie şi din comuna Certeju de Sus.
Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, un ofiţer şi un subofiţer, care s-au distins în misiunile îndeplinite, au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

Comentarii: